Inpirație: M O N S A S – unde Frumusețea stă în Simplitate

//Inpirație: M O N S A S – unde Frumusețea stă în Simplitate

Inpirație: M O N S A S – unde Frumusețea stă în Simplitate

 

 

M O N S A S este un concept de creație vestimentară ce are la bază FRUMUSEȚEA IN SIMPLITATE – “La beauté dans la simplicité”, concept lansat de Mihăiță Cîrcotă din Galați.

 

  1.  Despre tine ca fondator și cum a inceput totul? Cum ți-a venit ideea? Numele meu este Circotă Mihaita si povestea mea antreprenoriala incepe in 2014 atunci cand am auzit pentru prima data despre proiectul Romania Start-up. Din totdeauna mi-am dorit sa activez in domeniul antreprenorial dar ca pentru majoritatea tinerilor ma loveam de problema finantarii, asa ca atunci cand am auzit pt prima data de programul Romania Start-up, am stiut ca aceasta este o oportunitate pe care nu am cum sa o ratez. Fara nici un fel de experienta in accesarea fondurilor europene, am inceput sa intreb toti cunoscutii daca stiu ceva despre proiect si cum as putea aplica, pana cand am intalnit presedintele PTIR sud-est care mi-a spus ca ma pot inscrie pt curs in cadrul unui proiect accesat de asociatia lor.
  1. Cine te-a ajutat (cu bani, sfaturi, munca voluntara)?

Tot ajutorul de care am avut nevoie l-am gasit la echipa de implementare. Acestia ne-au invatat de la zero ce inseamna scrierea si implementarea unui program de finantare. Pentru partea financiara m-am bucurat de un real ajutor din partea prietenilor si a familiei, dar si a furnizorilor care au acceptat termene de plata de pana la 90 de zile.

  1. Cum ati reusit sa va inscrieti in programul de finantare pe care l-ati accesat?

Cand am auzit ca platforma de inscrieri este deschisa, am incarcat actele necesare impreuna cu descrierea afacerii pe care urma sa o infiintez. Dupa aplicare am urmat in cadrul aceluiasi program un curs de antreprenoriat, in cadrul caruia au participat un numar de 400 de cursanti. La finalizarea cursurilor, am depus cu totii proiectele, si am participat la un concurs de idei de afaceri din care am fost selectati 42 de beneficiari.

  1. Care este lectia cea mai valoroasa pe care ai invatat-o in acest proiect?

Sunt atat de multe lectii invatate in tot acest timp , incat imi este greu sa o aleg pe cea mai importanta.

In cadrul proiectului am invatat mai mult de o lectie, am capatat experienta in accesarea si implementarea unui proiect de finantare nerambursabila si acest lucru ne-a adus si o a doua runda pentru dezvoltarea afacerii.

5. Cand a fost, ce a insemnat cel mai dificil moment al acestei afaceri?

Pentru mine personal nu a existat un astfel de moment, inainte de intrarea in program documentandu-ma destul de mult in privinta implementarii de programe europene si stiind destul de exact care pot fi momentele dificile. Principala provocare despre care aflasem si pe care au intampinat-o  si unii din ceilalti beneficiari ai programului, a fost legat de cash-flow.

  1. Ce crezi ca a lipsit?

Increderea. Mi-a lipsit increderea celor din jur in privinta reusitei, toti spunandu-mi ca nu poti accesa, ca proiectele se vor da doar celor care au “pile”.

Dar ma bucur ca am aratat fie si unei comunitati restranse ca accesarea de fonduri europene este pentru toti cei care au idei bune, vointa si dorinta de a munci.

  1. Ai lua-o de la capat? ce ai face diferit?

Raspunsul este categoric DA!

Poate singurul lucru pe care l-as face diferit ar fi intocmirea bugetului, as fi mult mai atent cu cheltuirea banilor, in prima faza facand unele cheltuieli care nu s-au dovedit a fi cele mai inspirate.

2018-05-24T11:58:03+00:00

Leave A Comment